Wijn voor het Kerstdiner? Dit is gewoon lekker en is uitermate geschikt voor het voorgerecht bij het Kerstdiner.

 

De wijngaarden van het kleine domein Felines kijken uit op de zee en op het idyllische dorp Sete. De wijnstokken worden met de wortels bijna in de zee geplant, ze kijken uit op de oesterbanken voor Meze. De druivensoort Picpoul de Pinet wordt in deze regio rond de stad Pinet aangeplant en wordt op vrijwel ieder terras geschonken bij een typische "Plateau de Fruits de Mer. Deze vrij onbekende maar zeer geurige witte wijn uit de Languedoc biedt verrassend veel wijn voor zijn geld. Picpoul is overigens één van de 13 druivensoorten die gebruikt mogen worden om Châteauneuf du Pape te maken.

  

Moderne witte wijn vinificatie op lage temperatuur (17-18 graden). Voor botteling verblijft de wijn nog 3 maanden op de gisten, waardoor maximale fruitextractie plaatsvindt.

 

Helder geel van kleur, met een zeer levendige sprankeling. In de geur elementen van bloemen, citrus, anijs en venkel. De smaak wordt gedomineerd door frisse zuren en opvallende mondvulling. De afdronk is lang.

 

Serveer deze wijn op een temperatuur tussen de 8 en 10 graden. Ideale combinatie met schelpdieren (oesters), visgerechten (met citroen), zachte kazen en asperges.

 

Deze wijn moet zo snel mogelijk gedronken worden. De wijn kreeg vele malen een vermelding in de Guide Hacette en won vele medailles op internationale wijnconcoursen.

 

Sinds kort heeft de Picpoul de Pinet een nieuw etiket!

Picpoul de Pinet

€ 62,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1

Contact

Larikslaan 261

3053 LD  Rotterdam

Tel: 06 21 54 70 78

INFO@529WINE.NL

Bankrekening: NL78ABNA0545776155

BTW: NL001632136B44

KvK: 51707152

Klantenservice

Herroepingsbeleid

Verzendkosten