In praktisch het uiterste zuiden van Frankrijk in de Languedoc - Rousillon ligt Moussan nabij Narbonne, zo'n 80 km van Spanje. Daar komt deze heerlijke Viognier vandaan. Het huis (Fayet) werkt samen met de familie Boutinot, welke al vele internationale prijzen heeft gewonnen. 

 

Dan de druif, de Viognier. Deze komt oorspronkelijk uit het noordelijk Rhone-gebied maar is inmiddels dus ook in het uiterste zuiden te vinden. Het is een zeldzame druivensoort, voor witte wijn. De druiven zijn klein, hebben een diepe kleur en produceren gouden, volle wijnen. In smaak en geur treft men abrikozen, perzik en bloemen. Bij de wijngaard van de familie Fayet werkt men volgens de methode Lute Raisonée. Er is een balans tussen repect voor de natuur en het gebruik van chemische middelen. Bijv: met natuurlijke geurstoffen (feromonen) worden de mannetjes van de schadelijke insecten zodanig in de war gebracht dat ze de vrouwtjes niet bevruchten. Het resultaat is hetzelfde als bij een chemisch bestrijdingsmiddel, maar is veel natuur vriendelijker. 

 

En de wijn, erg pure wijn, rijpe peer en perziksmaken met een twist van Turkse aroma's. Erg fris fruit, dat niet altijd opvalt bij Viogniers- licht pittig en elegant. Heerlijk als aperitief of bij Aziatische gerechten. 

Domaine de Vedilhan

€ 52,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1
Download
Vedilhan Viognier.pdf
Adobe Acrobat document 222.2 KB

Contact

Larikslaan 261

3053 LD  Rotterdam

Tel: 06 21 54 70 78

INFO@529WINE.NL

Bankrekening: NL78ABNA0545776155

BTW: NL001632136B44

KvK: 51707152

Klantenservice

Herroepingsbeleid

Verzendkosten