The Chocolate Block uit Zuid Afrika is een wijn uit duizenden. Ontstaan als experiment van de eigenzinnige wijnmaker Mark Kent, die een aantal barriques van 225 liter opzij legde met druiven die in Frankrijk gebruikt worden in de Chateauneuf-du-Pape. Door de juiste druiven en heel veel inzicht in de gebruikte percelen bedacht hij dat hij een wijn kon maken die de wereld moest gaan veroveren! Het resultaat was de wijn waarbij een van de eerste proevers riep "it's a block of chocolate!"

The Chocolate Block van Boekenhoutskloof heeft een diep paarse kleur, die na lang bewaren richting roodbruin gaat neigen. De krachtige ronde geur licht al een tip van de sluier op dat dit een genot gaat worden. Zwart fruit als bessen en bramen zijn naast de cacao makkelijk te herkennen. De smaak is toegankelijk en rijp, wat zwoel in zijn eerste smaakindrukken. De golf van indrukken die je tong langsglijdt is intens zonder te overdrijven: Dit is een complexe wijn met diepgang. Zoals in de grote Rhone wijnen gebruikelijk is wordt er aan de traditionele rode druiven een klein percentage Viognier toegevoegd. Dat maakt de wijn niet alleen plezierig in de geur maar ook lekker fris in de smaak. Uitzonderlijk voor deze wijn is natuurlijk wel de cabernet sauvignon druif die herkenbaar is in de smaak, maar zeker geen hoofdrol opeist.

In 2009 en 2010 werd de wijn verkozen tot beste wijn van Nederland, maar dat was niet bepaald een verrassing. Deze wijn combineert namelijk met vederwild, biefstuk met roomsauzen maar vooral met vrienden. Je kunt hem rustig tien jaar laten ouderen, maar waarom zou je? Want bij Kerst, Pasen, diepe gesprekken en pure verwennerij hoort The Chocolate Block van Boekenhoutskloof.

The Chocolate Block

€ 160,00

  • Uitverkocht

Contact

Larikslaan 261

3053 LD  Rotterdam

Tel: 06 21 54 70 78

INFO@529WINE.NL

Bankrekening: NL78ABNA0545776155

BTW: NL001632136B44

KvK: 51707152

Klantenservice

Herroepingsbeleid

Verzendkosten